Så går du vidare efter ett nej - Jobcenter

kontakt

Nyheter

Så går du vidare efter ett nej – 5 tips som du kan använda nästa gång!

”Tack för visat intresse, men vi har beslutat att gå vidare med andra kandidater”. Ett sådant besked är tufft att höra, speciellt när det är återkommande. Detta är dock något vi alla upplever någon gång under karriären och som kan bidra till självreflektion för dig som arbetssökande. Vissa saker går helt enkelt inte att påverka i en rekryteringsprocess, men du kan förbättra jobbansökan till nästa gång.

Feedback efter arbetsintervju

Att få ett nej i en rekryteringsprocess är en del av rekryteringsprocessen när man letar arbeten. Det är hur du hanterar ett avslag som verkligen spelar roll. Här kommer några tips på karriärutveckling efter nej och hur du använder det som bränsle för förbättring och för att öka dina chanser att landa drömjobbet.

Förbättra dina jobbchanser – Be om återkoppling!

Det första och kanske viktigaste steget för att förbättra dina jobbchanser – kontakta rekryteraren och be om konstruktiv feedback efter avslag. Många arbetsgivare är villiga att ge återkoppling kring varför du inte gick vidare i processen och vilka specifika områden du kan förstärka för just den tjänsten. Du får tydliga svar och slipper spekulera i varför du inte fick jobbet, vilket kan tära på självförtroendet. Insikterna kan bidra till självreflektion som jobbsökande och gör dig till en starkare kandidat i framtida ansökningar och det kan kännas enklare att gå vidare.

Självreflektion – jobbsökande

Fundera över din egen insats och var ärlig mot dig själv – ge dig tid för självreflektion som arbetssökande. Lämnade du tillräckligt med information? La du ned tillräckligt med tid på research om företaget? Var ditt personliga brev tillräckligt anpassat? Saknade du några av de kvalitéer som efterfrågades? Fundera över intervjun – vad gick bra och vad kan förbättras till nästa gång?

Förbättra din ansökan – boosta ditt personliga varumärke

Använd avslaget och feedbacken efter arbetsintervju som en möjlighet att utvidga ditt professionella nätverk. Se över din LinkedIn-profil och slå på funktionen ”öppen för jobb”. Anpassa profilen efter tjänsten du söker genom att lyfta fram dina kompetenser och egenskaper. Se Din guide till LinkedIn – Jobcenter ,Delta på nätverksträffar, branschdagar och seminarier för att träffa nya människor inom den bransch du är intresserad av att jobba i. Arbeta med ditt personliga varumärke, se vår guide här Så stärker du ditt personliga varumärke – Jobcenter

Var flexibel och öppen för förändring

Arbetsmarknaden förändras hela tiden, så även kompetensbehovet. Försök att vara öppen för självreflektion som jobbsökande och våga testa nya väger, gå en kurs eller en utbildning för att få mer kunskap och erfarenhet och använd tiden du inte söker jobb till att lära dig mer och förbättra det du redan kan.

Ge inte upp!

Det kan vara svårt att hålla motivationen uppe efter att ha fått ett nej. Håll i och håll ut – fortsätt vara aktiv i ditt arbetssökande och försök att ha en positiv inställning. Tänk att feedback efter anställningsintervju och avslag är en del av karriären som drabbar alla någon gång. Det ger dig möjligheter att utvecklas om du hanterar det rätt. Vi hoppas du fått bra tips på hur du går du vidare efter ett nej

Lycka till!

Såhär jobbar vi med dig som är arbetssökande Vad är Rusta och Matcha?

Är du arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen? Då kan du ha rätt till Rusta och Matcha! Vad är Rusta och Matcha?

Såhär arbetar vi med våra kandidater inom Rusta och Matcha:

Under processen får du guidning och handledning från en personlig kontaktperson för att forma och individanpassa processen för dig. Din handledare kommer tillsammans med dig att sätta upp en plan. Kontaktpersonen kommer att finnas tillgänglig för dig och upprätthålla regelbunden kontakt och uppföljning.

När du väljer oss som din Rusta och Matcha-leverantör stöttar vi dig genom att utgå från dina behov, Vi erbjuder följande

  • Genomgång och handledning inom intervjuteknik
  • Kunskapskartläggning och coachning
  • Studie- och yrkesvägledning
  • Hjälp med cv och personliga brev
  • Nyttjande av Jobcenters breda kontaktnät

Rusta

Under det första steget i Rusta och Matcha får du en dedikerad och engagerad handledare hos Jobcenter.

Handledaren är kompetent, hängiven och lyssnar på dig och dina behov. Tillsammans sätter ni upp en plan för hur du ska kunna nå din dröm så snabbt som möjligt.

Handledaren hjälper dig med bland annat:

  • Att skriva cv och personligt brev
  • Intervjutekniker och förberedelser
  • Korta utbildningar som kan hjälpa dig få jobb
  • Stöd och information under jobbsökandet
  • Motiverande samtal och uppföljningar
  • Annat som du behöver för att nå din dröm

Matcha

På Jobcenter har vi enormt duktiga jobbmatchare med ett stort nätverk inom näringslivet.

Jobbmatcharens uppgift är att hitta ett jobb till dig som du trivs med, och se till att du får behålla ditt nya jobb.

  • Individuell matchning mot lediga jobb
  • Presentation för arbetsgivare som söker personal
  • Hjälp på din nya arbetsplats, så att du får behålla jobbet
  • Dolda jobb och företagskontakter
  • Studiebesök på relevanta arbetsplatser
  • Annat som du behöver för att hitta ett jobb som du trivs med

Så fungerar Rusta och Matcha

Kontakta oss idag så hjälper vi er, Kontakta oss! Ring 010 – 178 03 10 eller mejla till info@jobcenter.se

Du kan också leta upp ditt närmaste Jobcenter kontor och prata med en lokal  medarbetare:

Kontakta ditt lokala Jobcenter kontor här