kontakt

Nyheter

Jobcenter Rusta och Matcha finns i Norrtälje, redo att matcha dig mot ditt nästa arbete eller utbildning

Mathias Sundholm

mathias.sundholm@jobcenter.se

070 – 760 90 65

NORRTÄLJE

Stockholmsvägen 41

761 43 Norrtälje

KA Nummer: 10074548

Rusta och Matcha Norrtälje – Med fokus på ditt nästa jobb!

Behöver du rådgivning med att förtydliga dina mål och bestämma framtida yrkesval så börjar vi där.

Har du målet klart för dig? Då sätter vi igång att stödja dig att förverkliga din dröm.

Vill du starta ditt eget företag, får du en introduktion för att förstå vad det innebär och vi lotsar dig vidare till lämplig åtgärd för att komma vidare med dina planer.

 

GENOM ATT VARA LYHÖRD OCH KOMMUNICERA MED VÅRA DELTAGARE SER VI TILL ATT VAR OCH EN HITTAR SIN VÄG MOT ETT ARBETE ELLER STUDIER SNABBAST MÖJLIGT.

VI MÖTER DIG DÄR DU ÄR OCH ANPASSAR STÖDET EFTER DINA BEHOV, FÖRUTSÄTTNINGAR OCH MÅL. VI ÄR LYHÖRDA OCH MÅLFOKUSERADE FÖR ATT DU SKA HITTA ETT ARBETE SÅ SNABBT SOM MÖJLIGT.

 

DET SOM KÄNNETECKNAR OSS MEST ÄR ATT VI JOBBAR INTENSIVT MED ARBETSGIVARE. DE SOM HAR REKRYTERINGSBEHOV, SÅ ATT VI KAN HITTA ETT JOBB FÖR DIG.

Hotell/Restaurang

Administration, Ekonomi /Juridik

Hälsa/Sjukvård

Försäljning, inköp, marknadsföring

Kultur / Media / Design

Tekniskt arbete

KARTLÄGGNING

Vi kartlägger din bakgrund, nuvarande situation och framtidsplaner. Vi tar fram en handlingsplan som är realistisk och relevant för dig. Och vi kartlägger vilka arbeten som är lämpliga för dig att söka.

 

PLANERING

Vi övar på intervjuteknik så att du kan lyckas i en anställningsintervju

Du blir inbjuden till våra lärorika workshops med konkreta tips för hur Du skall bli starkare på arbetsmarknaden

Du får schemalagda coachningssamtal, med samma handläggare

INSIKTER

Tillsammans lägger vi upp en strategi för att du ska kunna uppnå dina karriärmål. Vi stödjer dig i att ta fram ansökningshandlingar som fungerar (CV och personligt brev)

Och vi hjälper dig med att bygga upp ditt personliga varumärke

MATCHNING

Vår erfarenhet betyder att vi redan har de bästa kontakterna med arbetsgivare och förstår hur de tänker vid rekrytering

Vi jämför direkt och under varje steg, de krav som finns för tillgängliga jobb med Din profil, och hur du svarar upp mot de kraven

Vi ser till att du får chansen till jobb, vi siktar direkt både på de jobb som du verkligen vill ha, men parallellt också andra jobb du kan tänka dig

Som arbetsgivare får du

Hjälp med att hitta personal efter dina önskemål genom kompetensbaserat rekrytering. Vi har god kännedom om våra kandidater och deras kompetenser.

Rekryteringsprocessen är kostnadsfri för dig och vi kan vara hjälpa till med att vägleda om en kortare praktik och/eller ett anställningsstöd i vissa fall.

Läs mer om hur vi hjälper dig som Arbetsgivare

Vad är Rusta och Matcha?

 

Rusta och Matcha är ett program som finns till för dig som är arbetssökande och inskriven hos arbetsförmedlingen som behöver stöd med att hitta arbete eller utbildning.

Målet med tjänsten är att få ut dig i arbete eller utbildning och vi ska därför stötta dig och rusta dig inför din framtid.

Det är arbetsförmedlingen som beslutar i om du har rätt till att gå tjänsten. Om du är osäker på om du har möjlighet att ta del av tjänsten ska du kontakta din handläggare för mer information.

Vad gör Jobcenter?

På Jobcenter använder vår lokalt förankrade personal ett individuellt upplägg för dina behov och erfarenheter står i fokus. Din handledare lägger upp en individuell plan tillsammans med dig mot målet att få ut dig i arbete eller studier.

På varje kontor samarbetar vi med rekryteringsbolag, anordnar rekryteringsträffar samt studiebesök. Vi har också ett stort lokalt arbetsgivarnätverk som vi använder för att matcha ut dig i arbete.

Nyckeln till framgången hos Jobcenter är vårt breda kontaktnät med lokala företag, personalen lokala förankring och vår matchning till de dolda jobben som aldrig annonseras ut.

Vem har rätt till Rusta och Matcha?

För att delta i Rusta och Matcha behöver du för det första vara inskriven hos Arbetsförmedlingen. Programmet kan vara ett alternativ för dig som till exempel saknar fullständig utbildning från grundskola eller gymnasium, har varit arbetslös under en längre tid och har svårt att komma tillbaka ut i arbete, eller som är  ny i Sverige och behöver hjälp att hitta ett arbete som du trivs med.

Beslut om att delta i Rusta och matcha tas av din handläggare på Arbetsförmedlingen i samband med att ni lägger en plan för hur du ska hitta ett arbete där du trivs. När du har bestämt dig för att ansluta till programmet väljer du själv din leverantör för Rusta och Matcha.

Jobcenter som leverantör av Rusta och Matcha

När arbetsförmedlingen har beviljat din ansökan av tjänsten Rusta och Matcha får du besked om att det är dags för dig att välja leverantör.

På Jobcenter är vi måna om att du ska ta dig dit du vill i arbetslivet. Därför är vi en hängiven leverantör av Rusta och Matcha som ger dig individanpassad stöttning hela vägen. Arbetsförmedlingen har gett oss toppbetyg för våra tjänster inom den tidigare tjänsten KRoM. Nya betyg sätts under hösten 2024. Den främsta anledningen till att vi fått så höga betyg är för att många får jobb genom oss. Vi ger oss inte förrän du har hittat något som du är nöjd och trivs med.

Rusta

Under det första steget i Rusta och Matcha får du en dedikerad och engagerad handledare hos Jobcenter.

Handledaren är kompetent, hängiven och lyssnar på dig och dina behov. Tillsammans sätter ni upp en plan för hur du ska kunna nå din dröm så snabbt som möjligt.

Handledaren hjälper dig med bland annat:

 • Att skriva cv och personligt brev
 • Intervjutekniker och förberedelser
 • Korta utbildningar som kan hjälpa dig få jobb
 • Stöd och information under jobbsökandet
 • Motiverande samtal och uppföljningar
 • Annat som du behöver för att nå din dröm

Matcha

På Jobcenter har vi enormt duktiga jobbmatchare med ett stort nätverk inom näringslivet. Jobbmatcharens uppgift är att hitta ett jobb till dig som du trivs med samt att se till att du får behålla ditt nya jobb.

 • Individuell matchning mot lediga jobb
 • Presentation för arbetsgivare som söker personal
 • Hjälp på din nya arbetsplats, så att du får behålla jobbet
 • Dolda jobb och företagskontakter
 • Studiebesök på relevanta arbetsplatser
 • Annat som du behöver för att hitta ett jobb som du trivs med

Efter att du har börjat på ditt nya jobb ser vi till att hjälpa dig lyckas i arbetet. Vi håller kontakten med dig och din nya arbetsgivare.

Grattis till ditt nya jobb! Du har nu nått ditt mål och tjänar pengar på ett jobb där du trivs.