kontakt

Nyheter

Hösten 2017 flyttade Sarah och dottern till Kalmar från Norrtälje men i början av 2018 valde Sarah att flytta till Ljungby för kärleken. Hon lämnade sitt hem och trygghet tillsammans för att börja om på helt ny plats.

Att söka jobb var en daglig syssla och eftersom Sarah fortfarande var skriven i Kalmar hade hon inte heller rätt till något hjälpande bidrag.

Och till slut stod dom där, tillsammans som sambo det som skulle vart en nystart som blev en mardrömsstart i Ljungby…

Konstaterandet av att ingen arbetsgivare svarade på jobbansökningar och att bli inskriven hos arbetsförmedlingen skulle innebära att Sarah skulle pendla till och från Kalmar, för vilka pengar då? Dom levde ju bara på en lön?

Hur klarar man sig i en stad där man inte känner någon och där ingen vill ta emot en?

Hur mycket klarar kärleken när man inte har mat på bordet?

Allt vände när Sarah spontant klev in på JobCenter i Ljungby våren 2019 och efter ett möte med handläggare på arbetsförmedlingen så fick Sarah påbörja Rusta & Matcha JobCenter.

Nytt CV och nytt personligt brev skulle skrivas och efter mycket kontaktvägar och sökande hade Sarah till slut fem olika arbetsplatser.

Fem arbetsplatser, tre arbetsgivare, ingen bil eller cykel bara sina ben och fem olika arbetsplatser runt om i Ljungby som städerska. Dessutom bosatt 6,5 km utanför Ljungby stad – Allt är möjligt!

Fyra år senare så sitter vi här med Sarah, som har vart ute i arbetslivet i nästan tre år efter en otrolig resa som vi är fantastiskt glada av att vara en del av.

Varför skulle du rekommendera JobCenter?

”Dom som jobbar på JobCenter Ljungby känner så mycket folk och dom har ett stort kontaktnät. Deras engagemang och deras enorma hjärta är det som har gjort att jag klarat mig”.

”Dom lämnar inte sina deltagare efter det att dom är utskrivna, dörren är alltid öppen och man kan alltid komma in och få tips och råd”.