kontakt

Nyheter

Vi är glada och stolta att kunna meddela att Jobcenter i Västerås har fått högsta betyg, 4-stjärniga rating, i Arbetsförmedlingens betygsättning av leverantörer inom Rusta och Matcha.

Den viktigaste orsaken till högt betyg är att många får jobb via Jobcenter. Och det är därför vi finns! Det är detta vi arbetar för, varje dag. Tack alla fantastiska medarbetare på Jobcenter.

Och detta är inte första gången. Arbetsförmedlingen satte den 28 januari 2022 för första gången betyg på sina leverantörer av Rusta och Matcha (KRoM). I denna jämförelse ligger Jobcenter i absolut topp som en av de bästa leverantörerna!

Vi på Jobcenter blev oerhört glada och stolta över vårt höga betyg (rating). Vi var faktiskt den leverantör som fick betyg på flest kontor i Rusta och Matcha, trots att vi inte var den största leverantören av KRoM!

Så fungerar Rusta och Matcha

Detta är en enorm prestation och vi hade inte kunnat göra det utan vår personals hårda arbete och stödet från våra kunder.

Detta erkännande är ett bevis på vårt engagemang för att ge bästa möjliga service till de arbetssökande. Vi kommer att fortsätta att sträva efter excellens i allt vi gör.

Vi ser fram emot att hjälpa ännu fler människor att hitta givande karriärer i framtiden.

Betygsättningen är en tjänst för personer som väljer en leverantör av arbetsmarknadstjänsten Rusta och Matcha. Arbetsförmedlingen ger ett betyg rusta och matcha utifrån hur leverantören för rusta och matcha har utfört tjänsten, hur många som kommer ut i arbete och hur snabbt de kommit ut i arbete.

Arbetsförmedlingens ratingmodell visar vilka leverantörer som har varit mest framgångsrika i att stödja deltagare att hitta ett arbete eller studier.

I Västeråsområdet har Jobcenter 4 kontor:

 • Västerås, Bäckby, Gjutjärnsgatan 2
 • Västerås, City, Ingenjör Bååths gata 11
 • Köping, Västra Långgatan 6
 • Sala, Rådmansgatan 15

Hur sätter Arbetsförmedlingen betyg i Rusta och Matcha?

Arbetsförmedlingen tar fram betyget genom att jämföra leverantörerna med varandra och lista de bästa leverantörerna av Rusta och Matcha.

Alla leverantörer som haft tillräckligt många deltagare under tillräckligt lång tid får ett betyg, som avser alla kontor inom ett visst leveransområde.
Fyra stjärnor innebär högsta betyg.

 • Alla leverantörer som haft tillräckligt många deltagare under tillräckligt lång tid inom ett leveransområde får ett betyg.
 • Ju fler som får jobb desto högre betyg.
 • Ju fler som börjar studera desto högre betyg.
 • Ju snabbare de arbetssökande börjat jobba eller studera, desto högre betyg.
 • Ju nöjdare deltagare desto högre betyg.

Har du som söker jobb nytta av betyget i KRoM?

Absolut!

Betyget (ratingen) är en service till dig när du skall välja leverantör av Rusta och Matcha.
Arbetsförmedlingen tar fram ratingbetygen genom att jämföra leverantörerna med varandra.

Söker du jobb? Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?
Kontakta oss! Ring 010 – 178 03 10 eller mejla info@jobcenter.se

Eller leta upp ditt närmaste Jobcenter-kontor och prata med en lokal  medarbetare:

Kontakta ditt lokala Jobcenter kontor här

Nu fortsätter vårt arbete med att hitta passande och hållbara jobb till våra deltagare!

Här kommer våra bästa tips för hur du kan tänka när du ska välja rusta och matcha leverantör för att du ska få den bästa rusta och matcha leverantören:

 • fundera på vilka branscher du kan tänka dig
 • titta på de olika rusta och matcha leverantörerna det finns och hur de arbetar enligt arbetsförmedlingen leverantörer rusta och matcha sida
 • fundera på vilka frågor som är viktiga för dig och notera dessa
 • kontakta leverantören av rusta och matcha

Lycka till med att hitta din bästa rusta och matcha leverantör!