kontakt

Nyheter

Förr i tiden sökte man de jobb som låg utannonserade och var glad om man blev vald. Så funkar det inte längre. Idag är det arbetstagarens marknad och valet av jobb ligger lika mycket hos dig! Tricket är bara att hitta rätt match.

För att det ska bli ”rätt” är det viktigt att din blivande arbetsgivarens värderingar matchar dina. Kanske är det till och med avgörande, för att du ska trivas och utvecklas på jobbet. Därför är det viktigt att läsa på ordentligt innan du söker en tjänst.

Så hittar du rätt arbetsgivare!

Vad är viktigt för dig?

Börja med att fundera på vad som är viktigt för dig. Vilka är dina värderingar? Vad är det som gör att du trivs på en arbetsplats? Kolla sedan in företagets hemsida och sociala medier. Vad skriver de om t.ex. jämställdhet, mångfald, hållbarhet eller andra frågor som är viktiga för dig? Matchar de dina värderingar?

Vad motiverar dig?

Fundera på vilka som är dina drivkrafter, mål och visioner. Vad motiverar dig och var ser du dig själv om ett och tre år? Finns det potential att göra den resan i det aktuella bolaget? Det är ju så klart svårt att veta till en början, men att tänka igenom detta kan ge dig en del bra frågor att ta med till intervjun.

Våga fråga!

Intervjun är ett gyllene tillfälle för dig att lära känna företaget lite mer. Förutom frågor ur det större perspektivet, om generella värderingar etc, kan det vara bra att ta reda på vad de förväntar sig av dig. Vilka målsättningar har satts upp? (Många tjänster är målsatta med mätbara resultat.) Hur kommer din introduktion att se ut, och när förväntas du nå de uppsatta målen? För företaget kan det vara bra att få veta hur du kommer till din fulla potential. Vilken coachning du behöver och under vilka förutsättningar du fungerar som bäst. Behöver du mycket feedback? Är du en tävlingsmänniska?

Slipa din profil

För att företaget som du söker jobb hos ska få en bra och rättvis bild av dig som kandidat är det bra att se över dina sociala medier. Precis som du kollar dem, så kollar de också dig. Se t.ex. till att lyfta fram relevanta kunskaper och erfarenheter på LinkedIn. Om du är i början av din karriär och inte har så mycket erfarenhet kan det vara smart att lyfta fram dina drivkrafter och vad du vill åstadkomma inom x år.

Bonustips!

Förutom att lägga ut annonser så är det väldigt vanligt att företagen låter rekryterare leta efter nya förmågor. Ett bra sätt att flagga för att du är intresserad av nya jobberbjudanden är att klicka i knappen ”Öppen för nya möjligheter” i din profil på LinkedIn.

Så hittar du rätt arbetsgivare!

Såhär jobbar vi med dig som är arbetssökande Vad är Rusta och Matcha?

Är du arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen? Då kan du ha rätt till Rusta och Matcha! Vad är Rusta och Matcha?

Såhär arbetar vi med våra kandidater inom Rusta och Matcha:

Under processen får du guidning och handledning från en personlig kontaktperson för att forma och individanpassa processen för dig. Din handledare kommer tillsammans med dig att sätta upp en plan. Kontaktpersonen kommer att finnas tillgänglig för dig och upprätthålla regelbunden kontakt och uppföljning.

När du väljer oss som din Rusta och Matcha-leverantör stöttar vi dig genom att utgå från dina behov, Vi erbjuder följande

 • Genomgång och handledning inom intervjuteknik
 • Kunskapskartläggning och coachning
 • Studie- och yrkesvägledning
 • Hjälp med cv och personliga brev
 • Nyttjande av Jobcenters breda kontaktnät

Rusta

Under det första steget i Rusta och Matcha får du en dedikerad och engagerad handledare hos Jobcenter.

Handledaren är kompetent, hängiven och lyssnar på dig och dina behov. Tillsammans sätter ni upp en plan för hur du ska kunna nå din dröm så snabbt som möjligt.

Handledaren hjälper dig med bland annat:

 • Att skriva cv och personligt brev
 • Intervjutekniker och förberedelser
 • Korta utbildningar som kan hjälpa dig få jobb
 • Stöd och information under jobbsökandet
 • Motiverande samtal och uppföljningar
 • Annat som du behöver för att nå din dröm

Matcha

På Jobcenter har vi enormt duktiga jobbmatchare med ett stort nätverk inom näringslivet.

Jobbmatcharens uppgift är att hitta ett jobb till dig som du trivs med, och se till att du får behålla ditt nya jobb.

 • Individuell matchning mot lediga jobb
 • Presentation för arbetsgivare som söker personal
 • Hjälp på din nya arbetsplats, så att du får behålla jobbet
 • Dolda jobb och företagskontakter
 • Studiebesök på relevanta arbetsplatser
 • Annat som du behöver för att hitta ett jobb som du trivs med

Så fungerar Rusta och Matcha

Kontakta oss idag så hjälper vi er, Kontakta oss! Ring 010 – 178 03 10 eller mejla till info@jobcenter.se

Du kan också leta upp ditt närmaste Jobcenter kontor och prata med en lokal  medarbetare:

Kontakta ditt lokala Jobcenter kontor här